choose country:

ZITCOMFORT EN BEENRUIMTE VOOR LANGE BESTUURDERS

 

 

Speciaal voor lange/grote bestuurders, die niet comfortabel in hun klassieker kunnen zitten heeft EZ Power Steering de volgende oplossingen.

Wij kunnen u voor vele automodellen excentrische naven

Deze oplossingen bieden bestuurders, die niet kunnen rijden met een groot, origineel stuurwiel, de mogelijkheid, een aangename zitpositie te vinden tijdens het rijden.

 

Deze liefhebbers zullen tevens in hun bolide het excellente zicht op hun dashboard en het eenvoudigere in- en uitstappen waarderen.

Dit alles kunt u bereiken, zonder een extreem klein en te modern stuurwiel, welk totaal niet bij uw auto past, te moeten inbouwen. Een sportstuur, welk ook bij de wedstrijd rechters niet in goede aarde zou vallen.

 

EZ Power Steering excentrische naaf voor meer beenruimte en zitcomfort

De excentrische naaf - voor meer zitcomfort en beenruimte

Excentrische naven

Een excentrische naaf tilt het stuurwiel op t.o.v. het hart van de stuuras. Dit levert u twee voordelen op:
 
-      meer beenruimte en zitcomfort en
-      een beter zicht op de tellers.
 
Combineert u een excentrische naaf met een kleiner stuurwiel, ontstaat er zelfs nóg meer beenruimte terwijl uw zicht op het dashboard ongewijzigd blijft.

Wat velen niet weten is, dat auto’s zoals de Porsche 911 Carrera en de Ferrari 328 al af fabriek werden geleverd met een stuurwiel met excentrische naaf.

Vaak ziet EZ Power Steering dat deze automobielen achteraf uitgerust worden met een kleiner stuurwiel zonder excentrische naaf. Dit geeft t.o.v. het grotere originele stuur echter géén extra beenruimte terwijl de bovenrand van het stuur juist het zicht op de tellers beperkt. Dit omdat het zónder excentrische naaf wordt gemonteerd.

 

 

Eccentric hub 3

eccentric hub 2

 

 

 

 

Ter verduidelijking: 

een origineel Porsche stuur met excentrische naaf heeft een diameter van 38cm.
Wordt dit vervangen door een stuur van 36cm diameter zónder excentrische naaf blijft de beenruimte ongewijzigd (2cm minder doorsnee betekent normaalgesproken 1cm meer beenruimte aan de onderkant, maar juist omdat er een excentrische naaf ontbreekt, wordt het stuurwiel dus niet 1cm opgetild, zoals het originele stuur, welk wél met excentrische naaf is gemonteerd. De afstand tot uw benen blijft dus, tegen uw verwachting in, ongewijzigd.).

Daarbij komt, dat de bovenrand van het stuur lager komt te staan (1cm minder diameter én 1cm lagere stand wegens het ontbreken van de excentrische naaf geeft (een) volle 2cm minder zicht op de tellers...) .

 

 

Porsche

911-origineel stuurwiel 38cm met excentrische naaf      911R stuurwiel zonder excentrische naaf      EZ Power Steering - 911R stuurwiel met excentrische naaf

Origineel excentrisch stuurwiel van Porsche, 38cm diameter   Vervangend stuurwiel van 36cm zonder excentrische naaf... 2cm minder zicht op de tellers   Vervangend stuurwiel van 36cm diameter met excentrische naaf... beter zicht op de tellers en meer beenruimte omdat de naaf het stuurwiel optilt

 

Ferrari

EZ Power Steering - Ferrari 308 original steering wheel 38cm diameter      EZ Power Steering - Ferrari 308 kleiner vervangend sportstuur 35cm diameter      EZ Power Steering - Ferrari 308 kleiner vervangend sportstuur 35cm diameter met excentrische naaf

Origineel Ferrari stuurwiel, 38cm diameter 

 

 

Vervangend stuurwiel van 35cm zonder excentrische naaf... ook hier minder zicht op de tellers

 

Vervangend stuurwiel van 35cm diameter met excentrische naaf... beter zicht op de tellers en meer beenruimte omdat de naaf het stuurwiel optilt

 

 

Stuurwielen met excentrische bevestiging

In sommige gevallen is het technisch of esthetisch gewoon onmogelijk, om met een aparte excentrische naaf tot een bevredigend eindresultat te komen. Als alternatief produceert EZ Power Steering stuurwielen met een excentrische bevestiging, die hetzelfde effect heeft.

 

 

De layout van deze stuurwielen is minimaal aangepast, om het effect van de excentische bevestiging te camoufleren. In het geval van de Corvette C1 van onderstaande schets is de onderste, verticale spaak minitueus korter dan de twee horizontale spaken. 

 

 

Dit valt wederom niet op, omdat de gaten in deze spaak een iets kleinere diameter hebben dan die in de horizontale spaken.

 

 

 

 

 

EZ Power Steering - Corvette origineel stuurwiel, kleiner stuurwiel en kleiner stuurwiel met excentrische naaf

Corvette origineel stuurwiel met 43cm diameter   Vervangend stuurwiel van EZ Power Steering voor de Corvette met 38cm diameter    Vervangend stuurwiel van EZ Power Steering met 38cm diameter en excentrische bevestiging, die het stuurwiel verhoogt. Hierdoor een beter zicht op de tellers en bijna 4cm meer beenruimte dan bij het origineel 

 

 

Stuurwielen met een afgeplatte onderkant

 

Voor extreem lange/grote bestuurders, die hun hart hebben verloren aan een klassieker met zeer beperkte ruimte (b.v. Jaguar XL 120) ontwikkelde EZ Power Steering klassieke stuurwielen met een afgeplatte onderkant.

Deze vaak in moderne auto's, zoals Audi, terug te vinden stuurwielen waren eigenlijk al een innovatie in de 50er jaren.

 

In de Le Mans race-wagens van toen was voor de bestuurders een groot stuurwiel noodzakelijk voor de hefboomwerking op diens zware en directe besturing. 

Ook moesten de coureurs in staat zijn, na de toenmalige 'rennende start' snel in de auto te kunnen springen.

 

 

 

Dit type stuurwielen vereenvoudigt het in- en uitstappen uit een auto enorm. Uiteraard bereikt de ronde bovenkant van het stuur de benen van de bestuurder tijdens het compleet ronddraaien, maar meestal bevind zich het stuur in de rechtuit positie waarbij het maximale ruimte in een krappe cockpit biedt.

We hebben enkele lange klanten, die dankzij dit speciale stuur een klassieker konden kopen, die zij anders nooit hadden kunnen rijden!

Nardi stuur uit 1955 in Le Mans racewagen.                 EZ Power Steering - Nardi Bisiluro stuurwiel met afgeplatte onderkant

Het is moeilijk voor te stellen, maar Enrico Nardi plaatste al in 1955 een stuurwiel met een afgeplatte onderkant in zijn Le Mans “Bisiluro” bolide!

     1950er racewagen

 

EZ Power Steering Jaguar XK120 stuurwiel met afgeplatte onderkant

Jaguar XK origineel stuurwiel met 43cm diameter   Vervangend stuurwiel van EZ Power Steering met 38cm diameter voor de Jaguar XK  

Het vervangende stuurwiel van EZ Power Steering met 38cm diameter en afgeplatte onderkant (historisch korrekt) resulteert in bijna 7cm meer beenruimte t.o.v. het origineel

 

 

 

Aston Martin


ORIGINAL STEERING WHEEL FOR ASTON MARTIN       EZ REPLACEMENT WHEEL 15INCH FOR ASTON MARTIN       EZ LE MANS STYLE STEERING WHEEL 15INCH FOR ASTON MARTIN

Beenruimte in de Aston Martin met origineel stuurwiel van 16inch diameter  

Beenruimte in de Aston Martin met vervangend EZ stuurwiel van 15inch diameter


 

Beenruimte in the Aston Martin met EZ 'Le Mans Style' stuurwiel van 15inch diameter en afgeplatte onderkant (period correct)

 

 

Jaguar XK


XK120 original steering wheel       XK120-EZ Power Steering smaller replacing steering wheel      EZ Power Steering_4-spokes_Le Mans Style steering wheel with flattened bottom rim

Beenruimte in de Jaguar XK met origineel
stuurwiel van 17inch diameter
  Beenruimte in de Jaguar XK met EZ vervangend stuurwiel van 15inch diameter
 

Beenruimte in de Jaguar XK met EZ 'Le Mans Style' stuurwiel van 15inch diameter en afgeplatte onderkant (period correct)


 

XK120 steering wheels_original, EZ smaller steering wheel and EZ Le Mans Style steering wheel with flattened bottom rim 4-spokes