choose country:

Laatste nieuws

30-04-2019 - Ez Tracking

Geo-fence, EZ Tracking and more!

The EZ Tracking track and trace system is available as an option on all our power steering systems and offers a number of interesting functions in addition to the improved adjustable speed signal.

05-07-2018 - Privacy verklaring

Bij EZ Electric Power Steering respecteren wij de gegevens van al onze stakeholders. Naar aanleiding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hebben wij onze privacyverklaring aangepast en publiekelijk gemaakt. 

20-11-2013 - Jaguar met EZ stuurbekrachtiging wint Portugese Mille Miglia

Auto Vintage Portugal - EZ Electric Power Steering Auto Vintage Portugal - EZ Electric Power Steering

Een maand nadat een artikel verscheen in Auto Vintage Portugal over een Jaguar, die bij EZ Electric Power Steering is uitgerust met elektrische stuurbekrachtiging, wint uitgerekend deze auto, een Jaguar Type E, S1 van 1964, de Mil Milhas, de Portugese Mille Miglia... en haalt wéér de publiciteit.

Lees ook eens de overige publicaties over EZ Electric Power Steering.

Over ons

EZ Electric Power Steering

Rijdt u ook met veel genoegen in uw klassieker maar vindt u (of uw partner) het sturen zo zwaar?

Zou u dit graag verholpen willen hebben zonder het karakter van uw auto geweld aan te doen? Wij bieden voor u de oplossing: een elektrische stuurbekrachtiging die geheel verborgen onder het dashboard wordt ingebouwd.

Het originele stuurhuis wordt behouden en dus ook de standaard stuuroverbrenging. De mate van bekrachtiging is geheel verstelbaar en is snelheidsafhankelijk. Bij de inbouw wordt uitsluitend gebruik gemaakt van originele bevestigingspunten; er hoeft niets aan de auto gelast of geboord te worden, waardoor deze altijd teruggebracht kan worden naar zijn originele staat. Onder de motorkap is er geen enkele wijziging te zien, alles blijft origineel. De voordelen van een elektrisch systeem ten opzichte van een hydraulisch systeem zijn talrijk. De elektrische motor gebruikt alleen stroom wanneer er stuurbekrachtiging benodigd is terwijl de hydraulische pomp continu wordt aangedreven. Deze verbruikt gemiddeld 3 á 4 paardekrachten en veroorzaakt dus ook extra verbruik, zelfs bij rechtuit rijden.

Doordat het elektrische systeem werkelijk snelheidsafhankelijk is stuurt deze licht bij lage snelheid en zwaarder bij hoge snelheden. De mate van bekrachtiging is verstelbaar middels een potentiometer: iedereen kan het stuurgevoel afstellen zoals hij/zij dit zelf wil (bijvoorbeeld meer assistentie bij brede banden en/of sportstuur). Bij hydraulische systemen is er vaak weinig stuurgevoel en geen mogelijkheid om dit bij te stellen.

In het onwaarschijnlijke geval dat de elektrische motor een storing heeft zal de auto exact zo sturen als voorheen zonder stuurbekrachtiging. Bij uitval van de pomp van een hydraulisch systeem zal de auto zéér zwaar sturen.

De elektrische bekrachtiging werkt geheel geruisloos, kan niet lekken en is geheel onderhoudsvrij. Wanneer draait u bij en stuurt u met een conversie van EZ Electric Power Steering?