choose country:

MOMO STUURWIELEN

 

 

momo logo  

Het begin

1964 richtte racecoureur Gianpiero Moretti de firma Momo op. In dit jaar gaf Moretti opdracht aan een inheemse ambachtsman, om specifiek voor zijn racewagen een stuurwiel te ontwikkelen.

Dit voor hem persoonlijk vervaardigde stuurwiel (het eerste in de geschiedenis van Momo) was van superieure kwaliteit en had een dikkere greep dan de standaard stuurwielen in toenmalige racewagens. Racecoureurs van andere teams kregen snel notie van Moretti’s nieuwe stuurwiel en wilden hetzelfde in hun eigen racewagen. Zo groeide de bekendheid van Momo in de wereld van de racesport. 

 

 

Ook de toenmalige formule 1 coureur van het team Ferrari, John Surtees, werd attent en wilde zijn éénzitter graag van dit stuur voorzien. 

Uitgerust met het Momo stuur won hij 1964 in zijn Ferrari de wereldtitel van de Formule 1. Zo gebeurde het, dat Gianpiero Moretti zijn passie omzette in serieproductie..... en het merk Momo (Moretti Monza) was geboren.


 

Gianpiero Moretti        Momo-Ferrari 308

Racing car driver Gianpiero Moretti     MOMO steering wheel in a Ferrari 308

 

 

De Ontwikkeling

In het begin was de productie van Momo sturen gelimiteerd op de racewereld, maar in de 70er jaren verbreedde Momo zijn horizon en ont-wikkelde nieuwe collecties. 

Momo startte met de productie van lichtmetalen velgen en stuurwielen voor gewone auto’s, zowel voor de handel als ook voor producenten voor de originele uitrusting (OEM), beginnend met Ferrari.

 

 

Met veel succes vervolgde Momo ook zijn inzet in de racewereld: 

1983 won het team Brabham het wereld-kampioenschap Formule 1 met een racewagen, die voor het eerst was uitgerust met Momo lichtmetalen racevelgen en in 1998 won Moretti met zijn legendarische Ferrari 333 SP zelf de ‘Rolex 24 Hours of Daytona’, de ‘12 Hours of Sebring’ en de ‘6 Hours Watkins Glen’.

 

 

Mario Andretti, Ayrton Senna, Nigel Mansell, Nelson Piquet, Michele Alboreto, Michael Schumacher en voor hen Niki Lauda, Jackie Stewart en Clay Regazzoni zijn maar enkele voorbeelden voor de beste racecoureurs in de geschiedenis, die vele races hebben gereden én gewonnen met een Momo stuurwiel in hun handen. Vele klassieker, zoals de Ferrari Daytona, Dino, 308, Mondial, Testarossa en de Porsche 911ST waren voorzien van Momo stuurwielen.

 

 

Momo-Ferrari Daytona        MOMO collapsible hub 

MOMO stuurwiel in een Ferrari Daytona De harmonica naaf

 

Sinds het prille begin streefde Momo altijd ernaar, een betrouwbare voorvechter in product-innovatie en marketing te zijn. Momo was bij- voorbeeld de eerste firma, die de harmonica naaf heeft ontwikkeld en geproduceerd voor de handel.

  Het merk Momo zal ook in de toekomst geïnspireerd worden door simpele en sterke waarden: productkwaliteit, hoogstaand vak-manschap, maximale veiligheidsnormen en prestaties op het hoogste niveau.   Design, vooruitstrevende technologieën, kwaliteit en een exclusief image: deze elementen waren altijd al hét geheim van deze succesvolle Italiaanse onderneming, beroemd in de hele wereld, Momo.