choose country:

NARDI STUURWIELEN

 

 

 

nardi logo  

 

 

 

Enrico Nardi  had een eindeloze passie voor al hetgeen vier wielen had. Dat samen met zijn groot technisch vakmanschap liet hem carrière maken als ondernemer.

Hij had een gevarieerd leveringsprogramma, welk in het begin de productie van auto’s en reservedelen inhield en later zijn wereld-beroemde stuurwielen.

 

 

 

 

1937 verhuisde Enrico naar Modena (Italië), om de eerste testrijder te worden van Ferrari en later tevens bedrijfsconsultant.

1946 richtte hij samen met Renato Danese een onderneming op met de naam "ND" Nardi-Danese.

1958 hervatte hij zijn samenwerking met Enzo Ferrari: Ferrari had altijd oog voor detail, als het ging om zijn bolides. Daarom zijn ook de meeste van zijn Ferrari’s voorzien van een Nardi stuurwiel. 

 

Nardi ferrari stuur        Enrico Nardi         

Nardi stuurwiel in een Ferrari   

Enrico Nardi 

enrico nardi's handtekening

 

 

 

 

 

Hout en aluminium legering: de natuurlijke en technische ingrediënten van de meest beroemde stuurwielen ter wereld!

Hun creatie is een roeping, geboren uit de individuele persoonlijkheid van Enrico Nardi; zijn ultieme doel was, dat zijn automobielen technisch perfect waren en tegelijk adem-benemend mooi. Het was hem dan ook onmogelijk, aan het stuurwiel voorbij te gaan, dat deel van een auto, op welk zich de bekwaamheid van de bestuurder focust... één van de pijlers van beslissingkracht en perfectie.   

 

Het stuurwiel is verbonden met onze handen, met onze armen, met ons hart en uiteindelijk met onze hersenen. 

Verbonden met al hetgeen, welk nodig is, om beslissingen te nemen, zich te uiten, met respect voor je eigen persoonlijkheid, onze moed en onze lifestyle. Nardi’s stuurwielen, in eerste instantie ontwikkeld voor racewagens, werden uiteindelijk toegepast voor Gran Turismo (GT-modelle) en sportwagens, met al die voordelen, die voor een racewagen zo typisch zijn, teruggebracht op een licht gewicht en het essentiële.   

 

De liefde voor detail en de buitengewone vaardigheden, welk ten grond slaan aan de productie van elk stuurwiel hebben zijn oorsprong in dit verleden. Heden ten dage wordt nog steeds elk stuurwiel handmatig vervaardigd.

“Als ik één van mijn vaders stuurwielen in mijn handen houd, dan voelt het als een klein kunstwerk....iets, wat spreekt tot je hart....” (R. Grosso Nardi).

 

 

EZ Power steering Nardi stuur in Ferrari       EZ Power Steering Nardi in Lancia Aurelia

Nardi Ferrari stuurwiel

Nardi stuurwiel in een Lancia Aurelia Spider America